Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: МР4-25 не е достигнал пълния си потенциал

Уитмарш: МР4-25 не е достигнал пълния си потенциал

48
0

Макларън МР4-25 не е достигнал пълния си потенциал, твърди шефът на отбора от Уокинг Мартин Уитмарш. Според него последните новости в болида работят добре, но е необходима още работа, за да се извлече максимумът от всичко.

– След разочарованието в Гран при на Унгария натискаме здраво да си върнем доброто представяне, на което се радвахме по-рано през сезона. Вярваме, че скорошните ни нововъведения ни дават напредък по отношение на аероприлепянето. Цялостният пакет обаче не е достигнал пълния си потенциал и пилотите ни не разполагат с постоянно представящ се автомобил, вдъхващ им увереност – призна Уитмарш.

Англичанинът все пак не губи надежда, особено след дългата почивка, благодарение на която екипът е освежен и готов за борба.

– Лятната ваканция бе добре дошла поради редица причини – първо, целият отбор получи така необходимата му почивка след няколко напрегнати надпревари; второ, инженерите ни имаха време за размишление преди решителните стартове до края на сезона и накрая, паузата ни даде възможност да извършим някои дейности по поддръжката на аеродинамичния ни тунел, като би трябвало да подобри работата. Успяхме да проведем няколко полезни теста по време на тренировките в Унгария и събрахме полезни данни за определени експерименти. Ще продължим с тази програма и на Спа, за да се сдобием с още информация – каза още той.