Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Надявам се Хамилтън да мисли, че е направил ужасна грешка

Уитмарш: Надявам се Хамилтън да мисли, че е направил ужасна грешка

80
0
Люис Хамилтън,Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш не е съвсем наясно защо Люис Хамилтън реши да отиде в Мерцедес от следващия сезон, но смята, че пилотът вече съжалява на моменти за решението си. Началникът на Макларън не изтъква конкретни фактори, довели до предстоящата раздяла, тъй като не знае какви точно са причините световният шампион за 2008 г. да предпочете Бракли.

Люис би могъл да отговори на този въпрос далеч по-добре от мен. Ако все пак трябва да кажа нещо, то според мен е фактът, че идва момент, когато човек смята, че трябва да напусне гнездото. Според мен опира до това и до гама от различни емоции. Но той бе толкова дълго с нас, че не го разбирам напълно – допълва шефът на екипа от Уокинг в интервю за formula1.com.

Уитмарш обяснява, че Макларън са направили предложение на пилота за заплата, каквато друг пилот в падока не получава. Заради това подозира, че Мерцедес са се разделили с още повече средства и според него това би могъл да е решаващият фактор, довел до крайно решение на англичанина.

Преди три месеца наистина не мислех, че ще си тръгне. Затова (впоследствие) бях изненадан, но не и шокиран. Той ми каза след Сингапур и съм убеден, че е решил окончателно след състезанието там. Винаги съм смятал, че не е добре да взимаш решения след лоша надпревара. А той бе почти сигурен, че ще спечели в Сингапур. Въпреки това уважавам решението му, но вярвам, че щеше да е по-добре с нас – ние сме най-силният тим и възнамеряваме да го победим догодина! – категоричен е англичанинът.

Що се отнася до твърденията на Хамилтън, че отива в Бракли, за да гради нов тим, то Уитмарш има своето обяснение за тях:

Е, нали човек трябва да оправдае решението си. Няма да каже „ами предложиха ми повече пари”. Няма и да каже, че е направил ужасна грешка. Надявам се днес – както и догодина – да мисли, че е направил ужасна грешка. Решението е негово и трябва да живее с него. Познавам го откакто бе на 11 и съм работил с него от тийнейджърските му години. Знам, че и двамата ще сме много емоционални в Бразилия. Имахме един-два по-особени момента от гледна точка на чувства, откакто нещата се изясниха и вярвам (макар че трябва да питате него), че сме в добри взаимоотношения.

Според Уитмарш Хамилтън вече съжалява на моменти за решението си. Догодина обаче той ще има в Макларън далеч по-неопитен пилот в лицето на Серхио Перес, за когото призна в Абу Даби, че не е съвсем наясно колко е добър. Уитмарш за трети път в кариерата си ще работи с млад състезател след Мика Хакинен и Хамилтън. Все пак той защити решението на тима, обяснявайки, че Перес е бил предпочетен пред Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг и е подписал договор заради природния си талант.