Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш не обвинява Уебър

Уитмарш не обвинява Уебър

70
0
Люис Хамилтън

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви след днешната Гран при на Сингапур, че е абсолютно безполезно да обвиняват Марк Уебър (Ред Бул) за инцидента между него и Люис Хамилтън.

– Той просто имаше късмет – категоричен бе британецът в падока след финала. – При същата ситуация на Монца отпадна пак Хамилтън. Не можем да виним и него. Той беше виновен за инцидента с Маса, сега беше в другата позиция и пак ли да е виновен? – попита с тънката си усмивка Уитмарш. – Такива са състезанията, всяко изпреварване е риск и за това е толкова вълнуващо. Вие знаете колко страстен е Люис и естествено го прие много болезнено, но говорих с него още по време на състезанието. Обяснихме му, няма какво да направим, просто Марк този път извади по-добрия късмет.

Анализирайки като цяло представянето на Макларън през уикенда, Мартин Уитмарш призна, че за съжаление на тима, колите не са били така бързи като тези на съперниците от Ферари и Ред Бул.

– Дори да бе успял да изпревари Марк, максимум щеше да е на подиума, но [Фернандо] Алонсо и [Себастиан] Фетел бяха далеч напред и на практика бяха недостижими – каза още наследникът на Рон Денис. – Дженсън взе почти всичко от възможното днес и видяхте къде остана.

Още в следващото състезание обаче Макларън биха могли да вземат реванш, защото голяма част от новите елементи ще бъдат интегрирани по-добре, а и характерът на Сузука може би ще е по-удобен, без толкова гърбици, които са кошмар за тима този сезон.