Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Не очаквахме Нико да направи два стопа

Уитмарш: Не очаквахме Нико да направи два стопа

39
0
Дженсън Бътън,Кими Райконен,Люис Хамилтън

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш призна, че в тима му не са очаквали Нико Розберг да успее да направи днешното състезание само с 2 спирания в бокса и по този начин да не остави шанс на неговите пилоти да спечелят победата.

Нико свърши наистина великолепна работа и честно казано, наистина не вярвахме, че може да направи състезанието само с две спирания в бокса, но той го стори и го поздравявам – бе откровен Уитмарш. – Като цяло ситуацията с гумите бе много странна, защото се оказа, че твърдите бяха всъщност по-бързата смес днес, по-добрият избор. А вие видяхте каква бе разликата вчера в началото на квалификацията, когато [Фелипе] Маса сложи меки гуми. Видяхме – още след като смени гуми [Марк] Уебър обаче, че днес картината е друга. Но имахме избрана стратегия и тя беше да натискаме от началото до края с три спирания в бокса и с двете коли и да излезем напред. Не мисля, че допуснахме грешка. И двамата ни пилоти стартираха отлично и всичко вървеше добре от самото начало. Дженсън [Бътън] практически печелеше, ако Нико не бе успял да остане на пистата без смяна.

Уитмарш добави, че и Бътън, и Люис Хамилтън са направили прекрасно състезание.

И двамата загубиха известно време при всичките изпреварвания на трасето, които изпълниха, но съм сигурен пък, че благодарение на това телевизионният спектакъл е бил забележителен. В крайна сметка и двамата са на подиума, увеличихме аванса си в класирането при конструкторите, а Люис и Дженсън са първи и втори при пилотите. Три старта – трима различни победители досега. Разликите в представянето са минимални и изглежда ни очаква наистина страхотен сезон – допълни още той.