Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш не се притеснява от инцидент между Хамилтън и Бътън на старта

Уитмарш не се притеснява от инцидент между Хамилтън и Бътън на старта

59
0
Мартин Уитмарш

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш не се притеснява от инцидент между пилотите си Люис Хамилтън и Дженсън Бътън на първия завой в утрешното състезание. Двамата спечелиха първа и втора позиция в днешната квалификация на Монца. Той каза, че достатъчно уважават в тима състезателите си, а и те се уважат много помежду си, за да е нужно нещо по-специално като разговор.

Уитмарш отново подчерта, че в Макларън обичат напрегнати, но не и разочароващи битки между пилотите си.

Англичанинът коментира и възможната стратегия за състезанието, като въпреки че успехът на Бътън преди седмица бе постигнат само с едно спиране в бокса със същите типове гуми, съвсем не е сигурно, че всичко отново ще може да се повтори.

– Ще анализираме много внимателно всички данни и ще преценим внимателно, защото за разлика от преди тези гуми се износват изведнъж и може само за една обиколка да загубиш страшно много – обясни Уитмарш на вечерната си среща с медиите.

Дженсън от своя страна коментира, че наистина Фернандо Алонсо днес е бил много бърз и силен до последната част на квалификацията, но на тази писта ще му бъде по-трудно да направи онова, което стори Себастиан Фетел преди седмица в Белгия, където завърши втори.

Люис Хамилтън пък, без видима емоция, отказа да подрежда спечеления днес полпозишън до останалите, които има.