Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Не трябва да отписваме Ферари

Уитмарш: Не трябва да отписваме Ферари

50
0

Според изпълнителния директор на Макларън Мартин Уитмарш Ферари не трябва да бъдат отписвани от шампионата, въпреки ужасното представяне на италианците на Албърт парк.
След първия старт от сезон ’08 Скудерията си тръгна само с 1 точка, приписана на Кими Райконен след дисквалификацията на Рубенс Барикело. Финландецът отпадна от състезанието няколко обиколки преди края заради повреда в двигателя. На другия полюс бе екипът на Макларън, чийто пилот Люис Хамилтън спечели кръга в Мелбърн. Въпреки това Уитмарш заяви, че Макларън и Ферари имат приблизително равни възможности, а италианският екип просто се е представил далеч под реалната си форма.
„Направихме солидна зимна подготовка и е ясно, че сме конкурентоспособни – започна изпълнителният директор на Макларън. – Мисля, че някои специалисти вярваха, че Ферари ще бъдат по-силни от нас и на част от тестовете те бяха. По наша преценка все пак положението на двата отбора бе приблизително еднакво преди да дойдем в Австралия, а и някои от другите ни съперници не бяха далеч назад. Смятам, че в Мелбърн Ферари се представиха под реалната си форма, но ние не трябва да ги отписваме. Те имат много предпоставки за успех и ние не се самозаблуждаваме по този въпрос. По това време миналата година ние бяхме победени тук, но успяхме да се прегрупираме и да доминираме в следващата Гран при в Малайзия. Трябва да сме сигурни, че тази тенденция няма да се повтори през 2008 г. Мисля, че ще бъдем силни на Сепанг.”
Уитмарш допълни, че в Макларън са далеч от мисълта, че сезонът ще бъде лесен за тях. Целта им ще бъде да спечелят колкото се може повече състезания и се надяват това да ги отведе до световната титла.