Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Не знам да е имало разговори относно предното крило на MP4-27

Уитмарш: Не знам да е имало разговори относно предното крило на MP4-27

53
0
Дженсън Бътън,Макларън

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви, че не са му известни каквито и да са притеснения относно легалността на предното крило на МР4-27.

По-рано днес в информация, изнесена от аутор мотор унд шпорт, се твърдеше, че Ферари изглежда са сезирали комисарите по време на Гран при на Сингапур за технически нередности в автомобилите на Макларън и Ред Бул.

В телефонното си интервю преди надпреварата в Япония шефът на тима от Уокинг каза, че доколкото знае не са провеждани дискусии по такъв въпрос.

– Не знам да е имало разговори по този специфичен казус. Това не означава, че не са се случили, но смятам, че по принцип щях да разбера (ако имаше нещо такова). Правилата изискват крилата да са твърди и неподвижно свързани. Разбира се, нито едно крило или аеродинамична повърхност не са напълно неогъваеми. От време на време се появяват напрежение и проблеми между екипите, смятащи, че има някаква прекалена гъвкавост или каквото е там. Не смятам, че това е някакъв особен проблем за Макларън в краткосрочен план и съответно не мисля, че ще ни навреди. Освен това не знам за някакви проблеми и с Ред Бул – обясни англичанинът.

Той допълни, че ФИА от време на време провежда разговори с отборите, за да коригира определени ситуации.

Ние самите не се намираме в подобно положение – каза още Уитмарш.