Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Новият болид ще е много по-бърз от сегашния

Уитмарш: Новият болид ще е много по-бърз от сегашния

47
0

Шефът на тима на Макларън Мартин Уитмарш твърди, че болидът им за 2010 година, който все още е в период на развитие, вече е по-бърз от МР4-24. След като помогна сезонът на отбора да потръгне добре, Уитмарш вече е уверен, че целта им за следващата кампания ще бъдат само победите.

Като цяло имаме доста причини, заради които да сме оптимистично настроени“ – казва Уитмарш, който завърши първия си сезон като шеф на тима. „Отборът работи здраво през цялата година, за да подобри MP4-24, който бе една от най-бавните коли в началото на сезона, но в крайна сметка завърши с две победи и серия впечатляващи резултати. Кулминацията бе пол позишънът тук (Абу Даби). Двигателите на Мерцедес също бяха отлични през цялата година.

Вероятно по-важно в случая е, че работата по МР4-25 върви доста окуражаващо, тъй като вече е по-бърз от МР4-24. Определено имаме причини да се чувстваме уверени, че ще продължим да развиваме и подобряваме колата до началото на сезон 2010.

Със сигурност за Макларън догодина ще кара Люис Хамилтън, но все още не е сигурно кой ще бъде негов съотборник, като сред спряганите имена са Нико Розберг, Ник Хайдфелд и Кими Райконен.