Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш очаква труден уикенд за Макларън в Турция

Уитмарш очаква труден уикенд за Макларън в Турция

41
0

Поради редица обстоятелства тимът на Макларън-Мерцедес остана с празни ръце от Гран при на Монако.

Сега керванът отива в Турция, чиято писта е доста по-различна от тази в кралството и въпреки че при МР4-24 се забеляза известен напредък в Монте Карло, шефът на отбора Мартин Уитмарш смята, че следващият уикенд ще бъде доста труден и че на целият тим му предстои доста сериозна работа.

„Пистата Истанбул Парк е едно от най-големите предизвикателства сред модерните трасета, както за пилотите, така и за отборите.“

„Първо – тя е наистина сериозно предизвикателство що се отнася до намиране на настройките. Трябва да се намери баланса в управлението между високоскоростните завои, бавните завои, средната секция и дългите прави.“

„Освен това износването на гумите тук е може би най-важният фактор при изграждането на цялостната стратегия, най-вече заради тежкото натоварване на предната дясна гума при преминаването на осмия завой“ , обясни Уитмарш.

След шест изминали състезания нито един от пилотите на Макларън не се е качвал на подиума досега, а характеристиките на пистата в Истанбул определено не са най-подходящите за МР4-24.

И въпреки че тимът не очаква големи постижения в Турция, с всяко състезание развитието на колата продължава, а с него и приближаването към върха.

„Отиваме в Турция със знанието, че характеристиките на трасето са по-малко подходящи за колата ни, дори и от тези на пистата в Монако. Но ние се подобряваме постоянно, направихме няколко дребни подобрения по колата и затова гледаме напред „, завърши Уитмарш.