Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш опроверга слуховете за уволнението на Денис

Уитмарш опроверга слуховете за уволнението на Денис

33
0

Като абсолютно безпочвени определи слуховете за уволнението на Рон Денис изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш. Той настоява, че шефът на Макларън се ползва с пълната подкрепа на всички акционери.
Уитмарш направи това изявление, след като се появиха спекулации в медиите, че Денис е под натиск и е на път да се оттегли от поста шеф на екипа в F1. Като причина се посочваше възвличането на тима в миналогодишния спор за откраднатите от Ферари данни и загубата на двете титли. Слуховете се засилиха особено след посещението на италианските разследващи власти във Великобритания за разпита на ръководни фигури от Макларън по шпионския скандал, включително и Денис.
Въпреки всичко обаче Уитмарш настоява, че Рон разполага с пълната подкрепа на екипа и неговите партньори.
„Слуховете са безпочвени поради няколко причини – започна Уитмарш. – Първо, посещението бе просто част от продължаващото разследване на италианските власти, които използваха като посредник полициата на област Съри. Те обаче изобщо не бяха изненадани или изнервени. Второ, хората които предположиха, че Денис може да бъде принуден да напусне, не разбират корпоративната структура на Макларън Груп. Рон има пълната подкрепа на всичките ни акционери, на всичките ни управляващи и всички, които работят за нашия тим или за нашата компания. Понастоящем той има три роли: председател на Макларън Груп, изпълнителен директор на Маклрън Груп и шеф на екипа на Макларън в F1. Следователно Рон е този, който ще реши кога и дали изобщо трябва да подава оставка, да се оттегля, да отстъпва позицията си или каквото и да е друго нещо.”
Допълнително Уитмарш потвърди, че Денис със сигурност ще присъства на първия кръг от новия сезон в Австралия.