Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш отрече Макларън да са загубили предимство

Уитмарш отрече Макларън да са загубили предимство

66
0
Дженсън Бътън

На традиционната среща с медиите в събота вечерта шефът на Макларън Мартин Уитмарш отрече тимът вече да е загубил предимството, което видимо имаше в началото на сезона поне в квалификациите.

Англичанинът заяви, че пистата в Монако не може да бъде представителна за бързината на една или друга кола и всъщност големият въпрос този сезон не е в нищо друго, а в използването на гумите – тяхната тайна биха искали да разберат по-бързо всеки тим и всеки инженер.

Дженсън Бътън отказа да конкретизира дали отново не бе намерена точна температура в гумите на колата му или поради някаква друга причина автомобилът просто загуби добрия си баланс и сцепление в квалификацията. Точно както и преди две седмици в Барселона в последната тренировка всичко било наред, но след това просто гумите нямали сцепление.

Нямам идея каква е причината. Ще седнем тази вечер с инженерите и ще видим нещата – каза англичанинът без да драматизира ситуацията.

След това коментира, че през последните две години Михаел Шумахер понесе много критики и сякаш бяхме забравихме колко е добър, как може да събере по великолепен начин всичко в една обиколка и да бъде максимално концентриран.

От своя страна Люис Хамилтън заяви, че изпреварванията ще са все така трудни и в утрешното състезание в Монте Карло и винаги колата пред теб определя темпото, дори тя да е Върджин. На този фон стратегията ще е много важна, но и двамата пилоти нямат кой знае колко обиколки с най-меките гуми и от тази гледна точка надпреварата ще е много интересна.