Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Перес трябва да се стегне

Уитмарш: Перес трябва да се стегне

38
0
Мартин Уитмарш,Серхио Перес

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш препоръча на пилота на тима Серхио Перес да се стегне и да направи живота на съперниците си по-труден на писта.

Мексиканецът финишира 11-ти в Гран при на Китай и до момента има едва 2 точки от първите три старта през сезон 2013 г. във Формула 1. В тима са наясно със слабостите на колата си МР4-28, но явно имат забележки и към Перес.

Мисля, че той е много учтив до момента през настоящия сезон и смятам, че е необходимо да се стегне. Твърде щедро позволява на околните да го изпреварват. В Китай беше малко по-твърд – коментира Уитмарш след надпреварата на пистата до Шанхай.

Началникът на тима от Уокинг отбеляза, че при инцидента с Кими Райконен (Лотус) в 16-ата обиколка Перес просто се е състезавал:

– Виждал съм пилоти да криволичат далеч повече от това. Перес си вършеше работата, той се състезаваше. Тези момчета са на пистата, за да се надбягват, а това понякога означава да действаш с лакти. Редно е да си твърд, но без мръсни номера. И според мен Серхио беше точно такъв.

Стюардите на състезанието разгледаха инцидента и постановиха, че няма да предприемат допълнителни мерки срещу участвалите в него пилоти.

23-годишният мексикански пилот премина в Макларън в началото на 2013 г. на освободеното от Люис Хамилтън място. Проблемите с автомобила направиха началото на сезона особено трудно за него, а неизбежните сравнения с шампиона за 2008 г. не помагат. В петъчните тренировки в Китай Перес излетя в чакъла на влизането в питлейна, където заседна и Хамилтън по време на надпреварата през 2007-ма. Това предизвика коментари – някои шеговити, а други направо саркастични, че Серхио твърде много се старае да запълни мястото на англичанина в отбора.

В същото време Уитмарш бе категоричен, че в екипа никой не се съмнява в таланта на Перес и добави:

– С този тип гуми, които са много крехки, и с автомобил, който не е достатъчно добър, той върши прилична работа, но не е доволен от себе си и не би трябвало да бъде.