Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Пето място бе максимумът

Уитмарш: Пето място бе максимумът

31
0
Мартин Уитмарш

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш бе доволен от петото място на Дженсън Бътън в днешното състезание за Гран при на Китай. Той каза, че пилотът му е свършил фантастична работа, като е взел възможния максимум за тима с този резултат. Тактиката само с 2 спирания в бокса била наистина по-подходяща за екипа вместо постоянното натискане и три стопа, които проработиха добре при част от останалите съперници и особено при Фернандо Алонсо. Неговото каране Уитмарш също определи като фантастично и заяви, че отлично са се получили моментите му на влизане в бокса, за да избегне трафика, но и скоростта му е била наистина прекрасно през цялото време.

Да, чудесно бе, че и водехме в състезанието. Но аз бих искал това да е на финала, когато е карираният флаг – коментира Уитмарш и продължи, че пред тима има още много работа, но сезонът изобщо не може да бъде отписан, напротив.

Англичанинът коментира също така, че не разбира обвиненията за работата на гумите и според него през последните няколко години Формула 1 е много по-интересна, отколкото преди.

Според него наистина е хубаво да има каране на пълна газ и натискане до край, но и самата работа с гумите също е майсторство. Състезанията пък са суперинтересни и защото за победата, както беше днес, се борят 4-5 пилоти от различни екипи с различни стратегии.

Поради тази причина той с радост видял пълната централна трибуна с 60 хиляди зрители, което било чудесно за спорта.

В същото време обаче състезанието бе предавано в Китай само от локална телевизия, защото всички национални оператори са направили локаут и не са съгласни да купят правата от Бърни Екълстоун за желаната от него сума.