Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Поне спечелихме 20 точки

Уитмарш: Поне спечелихме 20 точки

33
0
Мартин Уитмарш

Автомобилите на Макларън бяха доста бавни във вчерашната Гран при на Европа, но шефът на тима Мартин Уитмарш намери позитивното в ситуацията – екипът спечели общо 20 точки. Люис Хамилтън и Дженсън Бътън се класираха съответно четвърти и шести, като в нито един момент не изглеждаха реална заплаха за Ред Бул и дори за Ферари.

Някои състезания ги печелиш, а други не – философски заключи Уитмарш. – Люис и Дженсън загубиха позиции на старта, докато някои от съперниците им потеглиха отлично. Това постави пилотите ни в тежък трафик, а в такъв момент винаги е трудно да внимаваш за гумите си – следвайки съперници на толкова малко разстояние. Въпреки всичко и двамата караха добре, въпреки че Дженсън имаше проблем KERS-а си. Резултатът са 20 ценни точки за шампионата – допълни той.

Тази седмица в Уокинг ще се подготвят за домашната си надпревара – Гран при на Великобритания. С двама английски състезатели отборът определено ще е в центъра на вниманието на Силвърстоун и Уитмарш бе категоричен, че ще се работи непрекъснато, за да може МР4-26 да са възможно най-бързи там.