Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш потвърждава интереса на Мерцедес към Макларън

Уитмарш потвърждава интереса на Мерцедес към Макларън

61
0

След като спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг подхвърли за възможността фирмата му да изкупи още дялове от Макларън, вчера и Мартин Уитмарш, изпълнителният директор на английската компания потвърди тази вероятност. Желанието на немският концерн да изкупи необходиямия брой акции, за да бъде едноличен управляващ орган, не са от вчера.
В рамките на уикенда за Гран при на Германия Хауг обясни, че неговата фирма иска да увеличи дяловото си участие. За момента Мерцедес притежава 40% от акциите на Макларън и няма пълно мнозинство при взимането на решения. Двете фирми си партнират от 1995 г., а германците са единственият производител във Формула 1, чийто отбор не е изцяло тяхна собственост.
“Това е интересна тема и всъщност една дилема за собствениците на акции”, обяснин Уитмарш пред Herald Tribune. “Щях да съм много загрижен, ако Мерцедес нямаха интерес да ни закупят. Мисля, че това е явна демонстрация на техния ангажимент към Формула 1. До момента те са инвестирали много време и средства в приключението Гран при и това че искат да поемат изцяло контрола върху Макларън е една здравословна амбиция.”
Хауг от своя страна заяви, че активни разговори по тази тема в момента не текат, но могат да бъдат подновени след няколко дни. На първо място по важност било двете фирми да имат успех в съвместните си начинания.
“Не става дума само за това колко процента държим. Става дума за това колко точки ще имаме в края на годината. И за момента като автомобилен производител ние имаме повече точки за по-малко пари.”