Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш разкри инцидентно срока на договора с Бътън

Уитмарш разкри инцидентно срока на договора с Бътън

58
0
Дженсън Бътън,Мартин Уитмарш,Мърей Уокър

В началото на октомври екипът на Макларън официално обяви, че е подписан нов договор с Дженсън Бътън. Никъде обаче не бе обявено от нито една от двете страни, за колко години е този договор.

В изказванията на Мартин Уитмарш покрай Гран при на Индия, шефът на екипа на Макларън инцидентно разкри истината за срока на договора, след като му бе зададен косвен въпрос от страна на Еди Джордан.

„Дали изключителното представяне на Дженсън във втората половина на сезона се дължи на подновения му договор?“, запита бившият собственик на едноименния отбор от Формула 1 в рамките на предаването на ВВС от Индия.

„Ами мисля си Еди, че той е един доста спокоен и здраво стъпил на земята човек, концентриран оптимално върху задачите си, който върши изключително добре работата си за нас, интегрира се идеално в отбора и пасна като дялан камък“, обясни Уитмарш. „Надявам се това да продължи да е така и за в бъдеще, защото това означава, че ни предстоят три прекрасни години с него, надяваме се изпълнени с успехи.“

Ако съдим по тези негови думи, това означава, че договорът на Бътън изтича в края на 2014 г. За сравнение, контракта на Люис Хамилтън изтича в края на 2012 г. и все още не е подновен. Поведението на Хамилтън спрямо екипа е в пълен контраст спрямо това на Бътън. Появиха се наскоро слухове, че шампионът за 2008 г. се държи арогантно с механици и инженери. Освен това той използва положението си на любимец на Рон Денис, за да изнудва екипа за внимание. В Монако пък демонстративно отиде при Кристиян Хорнер и веднага тръгнаха слухове за възможни преговори с Ред Бул, които вероятно Хамилтън ще използва като коз при евентуалните преговори за подписването на нов договор. За сведение, договорът на Марк Уебър с Ред Бул изтича в края на 2012 г.