Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш съжалява, че Алонсо напусна Макларън

Уитмарш съжалява, че Алонсо напусна Макларън

37
0

Мартин Уитмарш призна, че изключително много съжалява заради скандалното напускане на Макларън от страна на Фернандо Алонсо в края на 2007-ма година.

Шефът на тима, който тогава все още бе заместник на Рон Денис нарече испанеца, който напусна отбора след силно неразбирателство с Денис и Люис Хамилтън, един от най-великите пилоти.

„Ужасно съжалявам, че загубихме звезда като Фернадо. Той е един от най-великите пилоти. Съжалявам, че не можахме да оправим нещата. Провалихме се в справянето със ситуацията.

Това е добър тим, а той е добър пилот. Можехме да имаме повече успехи, отколкото постигнахме“, заяви Уитмарш пред немската новинарска агенция „DPA“.

Британецът, който вчера заяви, че преминаването на Алонсо във Ферари от догодина не е тайна за никого, винаги се е славел с различен от този на предшественика си Денис стил на управление, така че евентуално завръщане на испанеца в Макларън вбъдеще не е съвсем изключено.

„Понякога сме били твърде арогантни и трябва да го приемем. Аз винаги съм бил много отворен в компанията, стилът ми е изцяло отворен“, добави Уитмарш.