Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Темпото на МР4-24 е по-добро от очакваното

Уитмарш: Темпото на МР4-24 е по-добро от очакваното

47
0

Екипът на Макларън се съсредоточи в свободните тренировки преди първия старт във Формула 1 за 2009 г. в механични настройки, сравнение на гуми и изследване на износването им, както и наблюдение върху поведението на автомобилите в дълги серии от обиколки.
Хейки Ковалайнен остана доволен от автомобила си от началото на тренировките, въпреки че трасето бе доста мръсно и хлъзгаво.

Балансът ни е добър, особено във високоскоростните завои. KERS също работи добре и цялостната работа премина плавно – коментира финландецът.

Световният шампион за миналия сезон Люис Хамилтън бе доста назад в подреждането, но остана оптимист за следващите два дни на уикенда:

Първата сесия не бе особено продуктивна за нас. Изпробвахме различни варианти за стабилна работа на по-твърдата смес гуми, но условията на трасето и реглажите ни не спомогнаха за това. След промените поведението на болида бе далеч по-добро. Все още имаме работа по подобряване на баланса, но вървим в правилната посока.

В отбора смятат, че цялостната скорост на МР4-24 в дълги серии от обиколки е по-добра от предварителните прогнози. Твърде рано е обаче за каквито и да било прогнози.

Пристигнахме в Австралия с напълно ясното съзнание, че ни предстои труден старт на сезона. Но днес проведохме много дисциплинирана програма, като нямахме желание да постигаме невероятни времена. Като цяло постигнахме добър прогрес, макар да имаме още много работа – допълни и шефът на Макларън Мартин Уитмарш.