Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: В Сингапур ще разберем по-ясно темпото на съперниците

Уитмарш: В Сингапур ще разберем по-ясно темпото на съперниците

72
0
Martin Whitmarsh

Надеждите за по-добро представяне на Макларън в Сингапур спрямо Гран при на Унгария отпреди месец и половина бяха изразени и от шефа на тима Мартин Уитмарш. Екипите във Формула 1 пътуват тези дни за 15-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г., който ще се проведе в края на седмицата.

– Само за две години Гран при на Сингапур се превърна в една от връхните точки на сезона. Гледката на автомобили, състезаващи се привечер на фона на блестящия град, постави нови стандарти в излъчването на спортни програми по телевизията – бе категоричен Уитмарш. – Вярвам, че тази надпревара показа на всички ни какво ни е нужно, за да вървим напред. Сигурен съм, че всички нови домакини, присъединяващи се към календара, че ще учат и ще имат полза от нивото на перфекционизъм, постигнато от организаторите в Сингапур.

Що се отнася до формата на МР4-25, то шефът на Макларън е убеден, че отборът е постигнал напредък:

– Пистата ще е първата бавна с високо аеропритискане от Хунгароринг през август досега. Това ще е и първото състезание на такъв тип конфигурация, откакто ФИА затегна изискванията си по отношение гъвкавостта на отделни елементи от автомобилите, така че е много вероятно да получим значително по-ясна идея за темпото на водещите отбори след стартовете в Белгия и Италия. Целият отбор няма търпение за Сингапур, където отиваме с идеята да изпробваме куп нови идеи по болидите си. Чувстваме се добре и вярваме, че пак ще се състезаваме в челото на колоната – допълни Уитмарш.