Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш вероятно ще получи $10 млн. компенсация

Уитмарш вероятно ще получи $10 млн. компенсация

46
0
Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш вероятно ще получи малко над 10 милиона долара компенсация за освобождаването си от поста шеф на Макларън във Формула 1.

Англичанинът загуби позицията в момента, в който Рон Денис се върна като главен изпълнителен директор на Макларън Груп. Той буквално изчезна след обявяването привличането на Ерик Булие и назначаването на французина за рейсинг директор на Гран при екипа.

Денис промени ръководната структура на отбора – премахна позицията шеф на тима, като вместо това има управляващ директор (Джонатан Нийл), рейсинг директор (Булие) и спортен директор (Сам Майкъл). Той създаде и поста главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг, но на него засега няма назначен човек. Функциите се изпълняват основно от Нийл, докато Денис избере кого да сложи на позицията.

Според последните информации около Уитмарш (за когото се твърди, че е отхвърлил предложение на Мерцедес да оглави тима им в F1 от лоялност към Макларън, след което отборът от Бракли се обърнал към Пади Лоу) той преговаря за компенсационния пакет, свързан с напускането му (то така и не бе обявено официално). Смята се, че обезщетението ще възлезе на почти $10,1 млн. – по четвърт милион за всяка от 24-те години на Уитмарш в Макларън. Годишната му заплата в тима от Уокинг последно възлизаше на малко над 4 млн. долара.