Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Време е да подобрим шоуто

Уитмарш: Време е да подобрим шоуто

48
0

Отборите от Формула 1 трябва да се възползват от споразуменията по намаляването на разходите, като се опитат да подобрят и спектакъла в състезанията.

Това е мнението на бъдещия шеф на тима на Макларън, Мартин Уитмарш, който смята, че първоначалният успех на Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) при намаляването на бюджетите може да доведе и до положителни промени в областта на самото шоу.

„Всички отбори са доста свадливи, като има много история помежду им. Затова и представлява голямо предизвикателство за тях да работят заедно” – каза Уитмарш, който ще замести Рон Денис от 1 март. „Но ние (ФОТА) свършихме отлична работа.”

„Лука ди Монтедземоло е наистина голям председател и засега се справя страхотно. Много от отборите направиха компромиси и именно това е необходимо.”

„Като се загледате към стартовата решетка и видите от една страна един много богат екип като Тойота и след това отбори като Уилямс и Форс Индия от друга, в края на краищата трябва да балансирате амбициите и желанията им в полза на спорта. Това е целта. И с оглед на това бе свършена доста работа.”

„Досега бе постигнато много, но сега идва време да се опитаме да подобрим и спектакълът в спорта. Трябва обаче да бъдем сигурни, че решенията се взимат внимателно и след съответните изследвания.”

В момента ФОТА прави своебразна оценка на това, което феновете на Формула 1 биха искали да виждат.