Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: За последните стартове ще ни трябва 100% издръжливост

Уитмарш: За последните стартове ще ни трябва 100% издръжливост

45
0
Мартин Уитмарш;снмика Макларън

Очакванията Макларън да се противопоставят сериозно на Ред Бул по време на уикенда за Гран при на Япония не се оправдаха – Дженсън Бътън и Люис Хамилтън финишираха четвърти и пети, като едната кола освен това получи повреда в скоростната кутия. Шефът на тима Мартин Уитмарш направи обичайния си разбор на надпреварата след финала, отчитайки всички взети решения и случилото се на трасето.

– Ясно е, че рискувахме със стратегията на Дженсън, който единствен на старта в челото бе с твърди гуми. В крайна сметка нещата не се подредиха по най-добрия възможен начин, защото меката смес при останалите пилоти не се разруши толкова бързо, колкото предполагахме. И въпреки това смятаме, че рискът си струваше. След като сложи сместа софт Дженсън демонстрира отлично темпо и мисля, че той бе с второто най-добро време днес – каза Уитмарш. – Люис свърши невероятна работа, непрекъснато намаляваше разликата спрямо колите пред себе си преди да получи проблем със скоростната кутия. Според първоначалния анализ предполагаме, че е повреда на зъбчато колело. Той обаче адаптира стила си и стигна до финала, използвайки само от четвърта предавка нагоре. Уверени сме, че всичко може да бъде разрешено за Корея без да се стига до нова санкция от преместване с пет места назад на стартовата решетка.

За финалните стартове от световния шампионат за 2010 г. ще е необходимо най-вече постоянно представяне, смята Уитмарш.

– За последните три състезания ще ни трябва 100% издръжливост. Люис е на 28 точки зад лидер в шампионата, Дженсън – на 31. Има 75 пункта за разпределение, 129 са при конструкторите, така че надеждите ни са живи. Продължаваме да развиваме колата и няма причина да не сме в битката, когато стигнем Абу Даби – категоричен бе англичанинът.