Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш защити Сам Майкъл

Уитмарш защити Сам Майкъл

24
0
Дженсън Бътън

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш защити спортния директор на тима Сам Майкъл.

Дошлият в края на миналия сезон в тима инженер бе подложен на сериозни критики заради проблемите при спиранията в бокса на пилотите на екипа Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Той отговаряше за смяната на процедурите и част от оборудването за боксовете. Уитмарш не само заяви, че Майкъл си върши работата както трябва, но дори намекна, че може той да е човекът, който да го замести в бъдеще.

Сам изкара нелеки няколко месеца, тъй като очакванията бяха наистина високи, но според мен той е добър лидер. Мисля, че дори е в състояние да изгради име и някой ден да ме изрита от поста ми. А това смятам за здравословно, тъй като вероятно досега не е имало човек в компанията (поне от подчинените ми), който да иска моята работа. Така че присъствието му създава чудесна динамика – заяви Уитмарш.

Той призна, че не е познавал много добре Майкъл преди идването му в отбора, но постепенно си е изградил мнение за него като за силен и прям човек по време на срещите им.

Именно това ме накара да смятам, че той е човекът, от когото имаме нужда. Стечението на обстоятелствата от началото на сезона не винаги бе добро, но Сам наистина е силен и устойчив, така че ще се справим. В последните два старта направихме най-бързите спирания в бокса, във Валенсия записахме най-бързи пит в историята на F1 въобще. Хората обаче (естествено) никога не се съсредоточават върху това, а върху съвсем различни неща. Това е наред, тъй като ние правим същото. Не се фокусираме върху това, че боксът е бил за 2,6 сек, а се питаме какво стана при другото спиране. Аз лично не се тревожа, както и той – допълни Уитмарш.