Начало Автомобили Улично Ферари FXX от Едо Компетишън

Улично Ферари FXX от Едо Компетишън

40
0

Преди по-малко от два месеца Едо Компетишън представиха своето Енцо ХХ на автомобилния свят, а ето че сега компанията вече е готова и с нова, оптимизирана версия на модела. Как обаче се оптимизира кола с 800 к.с., при положение, че тя самата представлява оптимизирана версия на един от най-добрите автомобили в света и възможно ли е изобщо това? Ами очевидно е възможно и честно казано крайния резултат изглежда доста добре.

Новото Енцо ХХ Еволюшън е още по-мощно и по-леко от предшественика си, което със сигурност значи и по-добри постижения.

Работният обем на 6-литровия V12 агрегат на Енцо е увеличен до 6300 кубически сантиметра, като също така са модифицирани разпределителните валове, цилиндровите глави и пружините на клапаните. Изпускателната система разбира се също е нова.

Още повече обаче е работено по трансмисията, която вече може да сменя предавки за 60 милисекунди, което е само с 20 милисекунди по-бавно от скоростта, с сменя скоростна кутия на болид от Формула 1.

Мощността на новата версия достига 840 к.с., която заедно със стоте килограма по-малко, правят автомобила още по-уникален. Всъщност, както подсказва и името му, а и дизайнът му, този модел представлява чисто и просто Ферари FXX, което обаче може да се движи и по улиците. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди, от 0 до 200 км/ч за 9 секунди и от 0 до 300 км/ч за 19 секунди. Максималната скорост пък вече достига изключителните 390 км/ч.