Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Умерен оптимизъм във Ферари

Умерен оптимизъм във Ферари

64
0

Отново на двата полюса бе представянето на пилотите на Ферари в квалификацията – този път за Гран при на Бразилия. Отборът се бори за третото място при конструкторите в тазгодишния шампионат на Формула 1 с Макларън и всяка точка е от значение. Кими Райконен ще води отново битката, този път от пета позиция на стартовата решетка. Световният шампион за 2007 г., който вчера навърши 30 години, остана сравнително доволен от резултата си.

С гумите за мокра писта бяхме много конкурентоспособни. Всъщност смятам, че ако условията бяха останали същите, можех да постигна и повече от пето място – уверен бе Кими. – С интермедиите обаче колата не бе толкова лесна за управление, тъй като е по-трудно да се работи с този тип гуми. Знаем какво ни липсва, но се борим с това цял сезон, така че сме подготвени в известна степен.

Джанкарло Фисикела от своя страна претърпя поредния смущаващ момент още в началото на квалификацията. Италианецът се завъртя (въпреки че дори не вървеше кой знае колко бързо според собственото му признание) и спря на трасето, блокирайки го наполовина. Това предизвика първото спиране на сесията, а пилотът се прибра с наведена глава в пита.

– Иначе автомобилът вървеше добре, както се вижда от представянето на Кими. Надявах се да спечеля точки, но от подобна позиция ще е крайно трудно. В момента като че ли всичко върви наопаки: много съм нещастен, тъй като наистина искам да покажа какво мога в голям отбор като Ферари – тъжно заключи Фисикела.