Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Унгария остава в календара на Ф1 до 2026 г.

Унгария остава в календара на Ф1 до 2026 г.

64
0
Хунгароринг

Гран при на Унгария ще остане в календара на Ф1 поне до края на 2026 г. Компанията, която отговаря за пистата ХУнгароринг, подписа удължение на сегашния договор на трасето с FOM (Formula One Management). Преди 3 години контрактът на пистата бе удължен до 2021 г., но сега е било договорено ново споразумение.

То е свързано и с преасфалтирането на пистата по-рано този месец, както и с допълнителните инвестиции на правителството, които ще бъдат налични от следващата година за модернизиране на съоръженията.  

„Да, имаме нов договор, заяви управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун. – Те (организаторите) са добри поддръжници, вършат добра работа, добра за страната и за нас. Много съм щастлив, че винаги сме в Унгария и оставаме там.“

Новият асфалт на пистата ще бъде тестван за първи път идния уикенд  в надпреварите от Световния шампионат за туристически автомобили и Европейската Формула 3.

Състезанието неизменно е част от календара на Ф1 от 1986 г. насам, като оттогава само Монца и Монако приемат кръг всяка година без прекъсване.