Начало Moto News Унгария ще приеме кръг от MotoGP през 2023

Унгария ще приеме кръг от MotoGP през 2023

125
0
Moto GP,MotoGP,лого
Гран при на Унгария ще направи своето завръщане в световния шампионат по мотоциклетизъм през сезон 2023. Това стана ясно след като изпълнителният директор на Дорна Кармело Еспaлета подписа договор за провеждане на състезанието с местната управа. Надпреварата ще се състои на нова писта край град Дебрецен, като строежът на новото трасе се очаква да започне в последното тримесечие на 2021.

Унгария е приемала състезания от световния шампионат по мотоциклетизъм през 1990 и 1992. Тогава и двете напдревари бяха на Хунгароринг. След това страната направи опит да се завърне през 2010 на пистата Балатонринг, която така и не бе завършена. Предстоящото събитие ще се състои на трасе край втория град по големина в страната Дебрецен. Ръководител на проекта ще бъде бившият световен шампион в клас 125 куб.см Габор Талмаши. Неговата цел е да направи шампионата по-достъпен за феновете в Унгария, Централна и Източна Европа.

„Това е много специален момент за мен. Представях Унгария 10 години като състезател, а сега ръководя проекта за надпревара в MotoGP. Обичам моторите и състезанията и винаги следя какво се случва в спорта. Надявам се моят опит и знания да помогнат за реализирането на събитието. Местоположението на пистата е много стратегическо, защото е близо до Румъния, Украйна и Словакия.Това ще помогне много за икономическото развитие на региона“, сподели Габор Талмаши.

„Най-накрая успяхме да стигнем до споразумение. Интересът към мотоциклетизма в Унгария е огромен. Габор е бивш световен шампион и благодарение на този проект ще привлечем повече  състезатели от този регион. Нашето желание е да повишим интереса към шампионата в Централна и Източна Европа. Проектът е наистина невероятен и смятам, че това ще бъде една от най-добрите писти за провеждане на състезания от такова ниво“, заяви Кармело Еспaлета.