Начало Автомобили Уникален G-клас за кралското семейство на Абу Даби

Уникален G-клас за кралското семейство на Абу Даби

200
0

Уникален проект бе създаден от тунинг компанията A.R.T. за кралското семейство на Абу Даби. Те префасонираха изцяло един Мерцедес-Бенц G 55 AMG, чието наименование вече е AS55K YAAS Edition и който ще си остане една единствена уникална бройка.

Автомобилът разполага с мощност от 620 к.с., като по него са направени и доста аеродинамични промени (доколкото е възможно такива да бъдат направени по най-неаеродинамичния модел в света).

Разбира се, заради тази уникална комбинация от мощност и тегло, спирачките трябва да са доста солидни, затова тунинг специалистите са се погрижили и за това, слагайки на модела перфорирани 380 милиметрови дискове, обхванати от 8-бутални спирачни апарати под предните колела. Отзад пък дисковете са с диаметър 345 мм, а апаратите са с по 4 бутала.

Доста от елементите по екстериора вече са изработени от карбон, като същото важи и за интериора на модела, като там материалът има златист цвят (по изричните заръчки на кралското семейство).

С този автомобил преспокойно можете да осветите стадиона Уембли и в най-мрачната нощ, тъй като той е оборудван с 4 би-ксенонови фара, още 4 допълнителни къси ксенонови светлини и 4 фара (познайте какви) за мъгла. Така кралските особи определено няма да има от какво да се притесняват през нощта, возейки се към поредния прием.