Начало Автомобили Уникален хибриден Lexus за сватбата в Монако

Уникален хибриден Lexus за сватбата в Монако

89
0
hybrid,Lexus,monaco

Компанията Lexus представи уникалната версия на флагмана си LS 600h – Landaulet. Хибридът е изработен в един-единствен екземпляр специално за сватбената церемония на принца на Монако Албер II и Шарлин Уитсток.
Както става ясно от наименованието, автомобилът е с каросерия тип „Ландо „- с твърд покрив в предната част и открита отзад, над пътниците.
Традиционно в такъв тип автомобили се използва мек сгъваем гюрук, но японската компания се е спряла за случая на цял прозрачен поликарбонатен покрив, изработен от едно парче. Дебелината на покрива е 8 мм, а теглото му е 26 кг.
При създаването на уникалната кола японците са работили съвместно с белгийската фирма Carat Duchatelet. Превръщането на седана Lexus LS 600h в ландо е отнело над 2000 часа труд. Поради премахването на част от покрива и страничните колони се е наложило укрепване на каросерията. За тази цел са били използвани детайли от карбон и кевлар, довели до увеличение на твърдостта на шасито и повишаване на якостта на усукване.
През целия път до мястото за провеждане на сватбената церемония хибридът ще се движи изключително на електротяга, а след бракосъчетанието открития автомобил ще бъде изложен в музея по океанография в Монте Карло.