Начало Автомобили Уникален Mercedes взе титлата в Пебъл Бийч

Уникален Mercedes взе титлата в Пебъл Бийч

61
0
Mercedes,peble beach

Кабриолет Mercedes-Benz 680S Sauotchik Torpedo от 1928 г. спечели конкурса за красота на завършилия тези дни конкурс За елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния.

Собственик на уникалния модел е американеца Пол Ендрюс, който е закупил кабриолета през 2010 г.

Според собственика на колата, в момента на придобиването му, откритият Mercedes не е бил в напълно оригинален вид, с множество незаводски детайли.

Собственикът си поставил задача да го приведе в напълно оригинално състояние, но и до настоящия момент все още не знае, колко точно му струва реставрацията, защото все още получава сметки за извършена работа или детайли.

Победителят в конкурса (Best of Show) Mercedes-Benz 680S Sauotchik Torpedo е показан за първи път на автосалона в Ню Йорк през 1928 г. Тогава е и закупен от първия си собственик Фредерик Хенри Бедфорд, който го управлявал до края на живота си през 1952 г. Автомобилът останал в гаража му над 30 години, след което семейство Бедфорд го привели в кондиция и изложили на търг в средата на 80-те.

Кабриолетът е построен от парижкото каросерийно ателие Jacques Saoutchik през 1928 г. на базата на Mercedes-Benz Typ S, в чиято разработка е участвал и Фердинанд Порше.

На финала на конкурса в Пебъл Бийч титлата са оспорвали и автомобили като Duesenberg J Gurney-Nutting Speedster от 1935 г., Duesenberg J Derham Tourster от 1931 г. Alfa Romeo 6C 1750 Gran Sport Figoni Coupe от 1933 година.