Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уотсън: Падокът на F1 не е място за кучета, Люис да реши...

Уотсън: Падокът на F1 не е място за кучета, Люис да реши дали е пилот или хип-хоп звезда

84
0
Люис Хамилтън,Никол Шерцингер

Бившият пилот от Формула 1 Джон Уотсън заяви, че падокът на Формула 1 не е място за кучета и посъветва Люис Хамилтън да остави домашния си любимец у дома, за да се съсредоточи върху карането си.

Английският булдог Роскоу се превърна в истинска звезда покрай прочутия си собственик. Той дори го придружава по пистите, а притежава и свой собствен пропуск точно за падока, издаден по личното нареждане на Бърни Екълстоун. Хъркането на Роскоу се превърна и в тема на обсъждане на редовен брифинг на Хамилтън, когато пилотът го бе оставил да спи под масата в моторхоума, докато разговаряше с журналисти.

Според Уотсън обаче това поведение говори за загуба на фокус от страна на Хамилтън, откакто той се присъедини към Мерцедес.

В падока на F1 няма място за кучета. От една страна, просто не е честно към животното. Обстановката може да е много луксозна, но звукът от двигателите е като фойерверк или избухваща бомба за кучето. Просто не е правилно. От друга, това показва на какво са готови Мерцедес, за да угодят на Люис. Макларън в никакъв случай нямаше да позволят нещо такова. Люис искаше повече свобода от Макларън и (в крайна сметка) получи такава, но може да се прекали – заяви Уотсън, цитиран от Дейли Експрес.

Според бившия състезател Мерцедес трябва да помогнат на Хамилтън да се съсредоточи върху надпреварите и да блокира допълнителното разсейване.

Люис трябва да реши дали иска да е пилот в F1 или хип-хоп звезда – продължава Уотсън. – В крайна сметка трябва да уважаваш работата си. Той отиде в Мерцедес с репутацията на човек, който си върши работата. Ники Лауда получи признание да това, че го е привлякъл. Ники е опитен пилот, спечелил е три титли. Това не се постига с доброта и той би трябвало да се опитва да помогне на Люис да се справи с проблемите, да му посочи какво очакват Мерцедес от него. Ако животът ти зависи от една-единствена обиколка, ще заложиш на Люис срещу Нико [Розберг] при всички случаи. Но понастоящем нещата не се случват за Хамилтън и е необходимо той да започне да разбира защо.

Специален материал за живота на Хамилтън в тима на Мерцедес ще намерите в новия брой на списание ClubS1 (161).