Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 US F1 с нов технически партньор

US F1 с нов технически партньор

30
0

Новият отбор на US F1 има нов технически партньор. Тимът сключи дългогодишен договор за техническо сътрудничество с компанията Advanced Composites Group (ACG).

Тази сделка със сигурност ще помогне на екипа, оглавяван от Кен Андерсън и Питър Уиндзор, да спази своите крайни срокове за разработката на проекта си.

„US F1 е особено доволен да обяви ACG за свой технически партньор при дизайна и конструкцията на своя автомобил от Ф1 за 2010-та година. Отборът е изправен пред огромното предизвикателство да създаде и произведе първия американски болид от Ф1 след малко повече от 40 дни, затова сериозният опит на ACG ще бъде изключително важен, за да спазим сроковете и да постигнем целите и очакванията си за 2010-та година, а и след това“, обясни Кен Андерсън.

„Във Ф1 настъпиха вълнуващи времена на промяната, които създадоха и възможността за навлизането на новите отбори. US F1 е единственият американски отбор и затова сме горди, че можем да ги подкрепяме с фабриката ни в Тулса“, добави пък президентът на ACG – Ейдриън Потс.