Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успехът ма KERS може да накара тимовете да преосмислят решението си

Успехът ма KERS може да накара тимовете да преосмислят решението си

38
0

Членовете на FOTA се съгласиха да не се състезават със системата KERS през 2010-та година, но според шефът на спортния отдел на Мерцедес – Норберт Хауг, изненадващия успех на технологията може да ги накара да преосмислят това свое решение.

Хибридната технология бе отхвърлена почти от всички в хода на сезона, като някои отбори дори изобщо не са се състезавали с нея тази година.

В неделя обаче на Хунгароринг първите две коли бяха оборудвани с KERS и отбелязаха исторически успех за спорната технология.

Затова сега според Хауг KERS ще бъде приемана „по-насериозно“, тъй като стана ясно, че тя може да помогне. Toй не вярва, че забраната за ползване на системата догодина ще бъде вдигната, но смята, че има вероятност някои от отборите да се върнат към нея тази година.

Валенсия например е писта сс подобни характеристики на тази в Унгария, която е изключително удобна за колите, оборудвани с KERS.

Също така все още не е ясно дали изключените от FOTA тимове на Уилямс и Форс Индия, както и трите нови отбора ще могат да използват системата догодина.