Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успехът ни трябваше да е двоен, заяви Уитмарш след Гран при на...

Успехът ни трябваше да е двоен, заяви Уитмарш след Гран при на Италия

40
0
Люис Хамилтън

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш бе доволен от победата на Люис Хамилтън в Гран при на Италия, но заяви, че успехът на Монца е трябвало да е двоен.

Дженсън Бътън обаче не финишира в надпреварата заради повреда на горивна помпа.

– Беше брилянтен уикенд за пилотите ни. Крайният резултат не бе толкова брилянтен за Дженсън, но и двамата свършиха страхотна работа в квалификацията, бяха много силни и не сбъркаха в нито един момент. Люис получи наградата си, но Дженсън бе разочарован, както и отборът за него, разбира се. Трябваше да си тръгнем от Монца с двойна победа – заяви Уитмарш.

Хамилтън вече е втори в генералното класиране при пилотите, а Макларън са на същата позиция при конструкторите. Битката в шампионата тепърва предстои и това според англичанина е прекрасно.

Той очаква също така разговорите с мениджмънта на Люис относно нов договор да бъдат възобновени в идващите дни.

– Сега работим с мениджърски компании, а не директно с пилотите, но така върви светът. Сигурен съм, че разговорите ще започнат бързо, още преди Сингапур. Знам в известна степен какво се случва наоколо – падокът не е чак толкова голям. Не съм мислил за план Б. Искам Люис да остане, но ако той иска – допълни Уитмарш.