Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успехът на новите правила за догодина зависи от гумите

Успехът на новите правила за догодина зависи от гумите

28
0

Успехът на новите правила във Формула 1 за 2017 г. зависи от представянето на гумите. Това смята пилотът на Макларън Фернандо Алонсо. За следващия сезон гумите ще бъдат с 25% по-широки, а задното и предното крило също ще бъдат с по-големи размери за създаване на по-големи притискащи сили.

Според испанеца новите регулации може да се окажат безсмислени, ако заради твърде бързото износване на гумите няма да могат да бъдат постигани по-бързи времена за обиколка. Очаква се заради гумите и крилата времената да са с 5 сек ан тур по-добри.

„Очевидно колите са по-бързи. Има повече грип, идващ от аеродинамичните подобрения и от гумите, сподели Алонсо впечатленията си от пробите в симулатора на тима. – Но за момента всичко е гадаене. Особено за нашия екип, защото още не сме пробвали новите гуми в реални условия на трасето.

Затова мисля, че трябва да сме предпазливи относно перспективите за 2017 г. Защото тази година в квалификацията слагаш суперосфт и с 5 кг гориво чувството е фантастично в първия сектор. Но на втората обиколка вече си 3 секунди по-бавен. И именно това ние пилотите не харесваме.“

Според Алонсо също така това, че Макларън не участва в тестовете на гуми за 2017 г. не е добре за отбора. Макар и с шасита от 2015 г. и без да знаят какво изпробват, се предполага, че участието на тимовете на Мерцедес, Ферари и Ред Бул им дава предимство.