Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успешен дебют за уличното трасе във Валенсия

Успешен дебют за уличното трасе във Валенсия

41
0

Шефовете на уличното трасе във Валенсия получиха през уикенда официално одобрение от ФИА, което ще позволи на Гран при на Европа да се проведе там.

Генералната репетиция за събитието бе месната испанска Формула 3, както и Международните серии GT, които минаха без големи проблеми.

Майк Конуей и Хо-Пин Тунг от Тридент Рейсинг станаха първите пилоти, които спечелиха на новото трасе, като изведоха на финала своя GT3 Dodge Viper в събота. Още един, който триумфира в надпреварата, бе настоящият лидер в британската Формула 3 Джейми Алгуерсуари, който в неделя сутрин спечели испанската Формула 3. Повечето пилоти похвалиха много пистата, въпреки че прекалената техничност и липсата на бордюри бе в основата и на леки критики.

Пилотът в GP2 Пастор Малдонадо, който е печелил няколко пъти в Монако, каза: „Това не е нормално улично трасе, това напомня повече на обикновена писта. Трудно е да се научиш, на места е много бърза, но мисля, че е свършена отлична работа.”

Когато всички състезателни действия приключиха в неделя следобед, шефът на пистата Хорхе Мартинез каза пред autosport.com: „Ако трябва да съм честен, мислех, че ще имаме повече проблеми, но всичко мина добре. Най-големите ни опасения бяха безопасността и сигурността, но нямахме никакви големи проблеми – само някои дреболии.”

„Ние обаче осъзнаваме, че това е една стъпка, но да сме домакини на кръг от Формула 1 ще е нещо съвсем различно. Затова и имаме да вършим още много работа.”