Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успешен първи Ф1 тест на Маса

Успешен първи Ф1 тест на Маса

44
0

След 79 дни на рехабилитация, днес Фелипе Маса най-накрая успя отново да седне в кокпита на болид от Ф1. Бразилецът кара Ферари F2007 цели сто километра на италианската писта Фиорано.

„Почувствах се все едно инцидентът никога не се е случвал. Беше важно да демонстрирам на хората, които работят с мен, че нищо не се е променило и че мога да съм конкурентноспособен и да допринеса за развитието на колата за догодина, както и да се боря за титлата следващата година.

Всичко премина добре, физически съм в добра форма. Нямах никакви проблеми със зрението си и съм готов да направя не едно, а две поредни състезания.

Естествено в началото съм предпазлив, няма начин да не е така, но мога да кажа, че веднага щом се качих в колата, се почувствах точно такъв, какъвто бях и преди инцидента. Знаех, че всичко е на 95% наред, но след днес вече мога да махна и тези 5% съмнение“, заяви след теста доволният бразилец, който е доволен, че сега ще може да отпътува за дома си в Бразилия, където ще се проведе предпоследното състезание за сезона, въпреки че там той ще се изяви като човека, който развява карирания флаг, а не като пилот.

„Щеше да е страхотно да мога да се завърна към състезателна дейност на Интерлагос, защото това е трасе, където винаги съм постигал възможно най-добрия резултат, но въпреки това съм достатъчно щастлив, че просто ще мога да съм там и да подкрепям своя отбор“, добави Маса.

Ето и видео от особено радостното за всички фенове на Ферари събитие: