Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успешен тест за В-спецификацията на Спайкър

Успешен тест за В-спецификацията на Спайкър

41
0

В-спецификацията на болида на Спайкър най-вероятно ще се появи в Гран при на Турция.###В-спецификацията на болида си Спайкър най-вероятно ще започнат да използват от Гран при на Турция. Това планират от екипа след успешно протеклото изпитание на Силвърстоун.
Спайкър бе единственият тим, който тества на пистата във Великобритания като за тях кара Гиедо ван дер Гарде. Отборът изпробва нова задна част за колата и скоростна кутия. За първи път тези компоненти ще бъдат включени в пакета за Истанбул.
Холандецът направи 151 обиколки (200 км) по късия вариант на английското трасе, но тимът не оповести никакви времеви резултати.
„Новите системи работеха перфектно през целия ден. Събрахме задоволително количество данни, което ще ни позволи да преминем към следващия етап от плана ни за подобряване представянето на F8-VII”, коментира Доминик Харлоу, главен състезателен и тест инженер в екипа.
От своя страна Ван дер Гарде, заяви: „Изобщо нямахме никакви проблеми – ако оставим настрана климатичните условия! Трудно е да придобиеш усещане за колата на кратката версия на пистата, но фактът, че издържа от старта е голям плюс.”