Начало Други Успешно начало на FIA GT сериите за Льоб и Макларън GT

Успешно начало на FIA GT сериите за Льоб и Макларън GT

41
0

Сезонът във FIA GT сериите започна успешно за Макларън GT и Себастиен Льоб, след като деветкратният световен рали шампион спечели началното състезание от първия кръг от първенството на пистата Ногаро. Французинът бе зад волана на 12C GT3 – тимът му се състезава с два такива автомобила, като вторият е управляван от Алваро Паренте. Младият португалец е част от пилотската програма на Макларън GT.

Льоб бе най-бърз още в квалификацията, а съотборникът му се класира на втора редица на грида. Победата в първото състезание пък е успех за 12C GT3 в дебюта на колата на европейска писта и трето първо място в три участия досега. Във втората надпревара Себастиен и Паренте получиха наказания, което ги прати на 11-та и 12-та позиция.

Това бе наистина чудесно събитие за нас и съм много доволен, че спечелихме първия старт – коментира Льоб. – Допуснахме някои грешки по време на уикенда, повлияли на крайния резултат във втората надпревара, но като цяло съм щастлив от представянето на отбора и от това как аз се справих. Поведението на 12C GT3 бе страхотно през цялото време, особено на суха писта. Има някои неща при настройките, които смятам, че можем да подобрим. Необходимо е да работим върху оптимизирането баланса на мокро трасе. Но събитието много ми допадна и демонстрирахме чудесно темпо – допълни той.

Льоб ще се върне във WRC за рали Аржентина, което ще се проведе през май.