Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уточняването на правилата гони новите отбори

Уточняването на правилата гони новите отбори

38
0

Дискусиите между настоящите отбори и ФИА пречи на плановете на евентуалните бъдещи отбори да влязат догодина във Формула 1.

Това бе потвърдено и от Алекс Вурц, бившият тест пилот на Хонда, който представи официална кандидатура за нискобюджетен отбор, подкрепен от Суперфънд. Но докато ФОТА отказва да приеме правилата на Макс Мозли, Вурц призна, че не може да реализира плановете си, тъй като изходът от тази своебразна криза трябва да бъде ясен.

„Много зависи от това, което се случва в момента“ – каза Вурц. „Ще ни се наложи да подготвим бързо болид, така че имаме планове и при двата евентуални сценария; или да получим помощ от настоящите отбори, или да бъдем напълно независим отбор.“

„Въпреки това нищо не може да бъде решено напълно, докато не стане ясно какво можем и какво не можем да правим през 2010 година и след това“ – добавя Вурц.

Поне още два нови отбора са имали желанието да участват през 2010 година, но развитието около правилата е осуетило плановете им. Това са Рей Малок Ltd (RML) и Епсилон Еускади.