Начало Лайфстайл Уве Гембала намерен мъртъв в ЮАР

Уве Гембала намерен мъртъв в ЮАР

269
0

Безследно изчезналият създател на тунинг компанията Гембала – Уве Гембала, бе намерен мъртъв в ЮАР, където той има къща.

Трупът на германеца е бил увит в целофан и според полицията убийството му е свързано с организирана престъпна група, специализирана в пране на пари, чийто бос е чешкият мафиот Радован Крейчир. Разследващите смятат, че Гембала и Крейчир са действали заедно в редица незаконни транзакции, първите от които датират още от 2002-ра година. През септември 2009-та обаче между двамата се появили търкания, след като Гембала спрял да плаща навреме. Малко след това немецът е получил обаждане, в което му е било съобщено, че „е мъртвец“.

По-късно приближено до Крейчир лице е подмамило Гембала в ЮАР под предтекст за общо бизнес-начинание, като записите от камерите на летището в страната показват как Гембала е посрещнат от бял мъж, за който се смята, че е от руски произход. Това се случва на 8-ми февруари. След това двамата отиват до дома на Гембала, откъдето той се обажда на съпругата си и поисква един милион долара. Парите обаче така и не са изпратени и малко по-късно Уве е убит.