Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Увереността на Петров в болида се отразява на скоростта му

Увереността на Петров в болида се отразява на скоростта му

37
0

Виталий Петров вече има доверие в своето Рено R30 и това се отразява на скоростта му – руснакът става все по-бърз, заяви шефът на френския тим Ерик Булие в обобщението си за представянето на отбора в Гран при на Китай. Руският новак в Гран при най-после успя да завърши състезание, като при това показа отлично темпо и се бореше сериозно със съперниците си по пистата. Той пресече финала седми, спечелвайки и първите си точки в F1.

– Виталий направи страхотно състезание. В началото условията бяха наистина трудни. Трасето бе мокро на някои места, на други – не и за един дебютант подобна ситуация никак не е лесна. Но след като всички вече бяха с едни и същи гуми през втората половина на надпреварата, той ставаше все по-бърз и по-бърз – в последните обиколки беше най-бързата кола на пистата – заяви Булие.

Шефът на Рено отбеляза още, че сред най-ценните качества на Петров е спокойствието му в напрегнати ситуации. Руснакът направи сериозно впечатление и привлече внимание и със стартовете си, при които пече доста позиции.

(пълният текст на интервюто с Булие може да откриете в секция Интервюта)