Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уволнен ли е Рон Денис?

Уволнен ли е Рон Денис?

55
0

Според испанският вестник Marca надзорният съвет на Макларън е решил да уволни малко преди началото на сезона тим шефа Рон Денис. Решението било взето под давлението на Мерцедес.
Едва три седмици преди началото на новия сезон се готви може би най-голямата сензация във Формула 1 от оттеглянето на Михаел Шумахер насам. Смяната на Рон Денис с Мартин Уитмарш определено ще е най-голямата бомба в Мелбърн, ако разбира се това се окаже вярно.
Движеща сила зад това решение е съсобственика в екипа на Макларън, концерна Мерцедес, който притежава 40 % от акциите на тима от Гран при. Още през миналата година се заговори, че от щутгартската фирма определено не са били доволни от поведението на Денис през миналия сезон, когато екипът бе забъркан в шпионски скандал, струвал в крайна сметка 100 мил. долара, загуба на титлата при конструкторите след като бяха отнети всички точки на тима и скандалната раздяла с Фернандо Алонсо заради обтегнатите отношения между испанеца и отбора. Разправиите в Макларън доведоха до голяма степен и до загуба на титлата при пилотите, като след като водеше с огромна преднина две състезания преди края на сезона, новобранеца Люис Хамилтън съумя да загуби на практика вързаната в кърпа титла.
От своя страна Денис подчерта преди няколко седмици че случките от миналата година вече са забравени и той ще продължи да изпълнява ролята на тим шеф. Ако информацията от статията в Marca обаче се окаже вярна и Денис действително си тръгне това ще означава края на една ера, изпълнена с успехи. Денис пое тима през 1980 г. и го превърна в топ отбор. Сега той притежава 15 % от акциите на екипа.
Все още няма никаква официална информация от екипа.

Коментари във форума