Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се радва, че стратегията му с един бокс се получи

Верстапен се радва, че стратегията му с един бокс се получи

45
0

Четвърти и пети завършиха в Гран при на Абу Даби пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо.

Холандският пилот заяви, че е доволен от резултата си и как е протекло състезанието за него.

„Озовах се последен в първия завой и трябваше да си пробия път напред. Най-доброто, което успяхме да сторим, бе стратегия с един бокс. Радвам се, че се получи”, заяви Макс.

„Знаех, че ще бъда атакуван от момчетата с по два бокса, тъй като те имаха по-добри гуми. Не мисля, че бях в състояние да удържа Себ [Фетел] накрая. Но когато в крайна сметка финишираш пред толкова други пилоти, правили допълнително спиране, трябва да си доволен от резултата.”

„Станалото в началото е състезателен инцидент – случват се такива неща. Чудесно е да завърша сезона на пета позиция в първенството. Не бях особено щастлив след квалификацията, сега съм далеч по-доволен. Беше наистина специална година за мен. Вълнувам се за следващата и се надявам тя да ни донесе още повече успехи.”

Рикиардо бе на трета позиция на старта, а на финала стигна пети.

„Не искам да звуча твърде разочарован. Но все пак съм ядосан как се получи стратегията. На старта бяхме със суперсофт, всичко вървеше доста добре и се опитах да задмина Кими. Определено беше близка битка, но не успяхме и това ме наранява. Мисля, че просто трябваше да направим само един бокс, но в ретроспекция е лесно да се разсъждава”, обясни австралиецът.

„Видях Макс как се завъртя в първи завой и помислих, че е отпаднал. А той избра стратегията с един пит и беше в битката за подиума.”

„Свалям шапка на Нико [Розберг]. Сигурно е изумително чувство да си световен шампион. И двамата (с Люис Хамилтън) се притискаха до края.”

„Поглеждайки към сезона назад, съм супер щастлив и много доволен от годината. Определено имаше повече хубави моменти, много подиуми, удовлетворяващи състезания и добро количество точки. Няма да започвам да мисля за догодина, но ако се събудим през февруари за тестовете и колата е бърза, ще ме видите да се боря за титлата.”