Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В квалификацията разликите между 5-о и 10-о място ще са малки според...

В квалификацията разликите между 5-о и 10-о място ще са малки според Рикиардо

41
0

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо завършиха пети и шести в петъчните свободни тренировки за Гран при на Италия.

Австралийският пилот заяви след сесиите, че тимът има работа по представянето на колите с най-меките гуми за уикенда суперсофт.

„Класирането ни е горе-долу според очакванията. Поне аз смятах, че Ферари ще е зад Мерцедес тук. Но не очаквах разликата да е толкова голяма. С гумите софт бяхме по-конкурентоспособни. Със суперсофт обаче не се справихме кой знае колко добре в един бърз тур. Ако успеем да използваме меките гуми малко по-добре в квалификацията, бихме могли се доближим до Ферари. Имаме обаче доста работа, за да ги настигнем. Както и да е, пето и шесто място не е лошо постижение за днес. За квалификацията мисля, че разликите между пето и десето място ще са наистина малки. Върху това ще се трудим”, обясни Даниел.

Верстапен определи първия си ден на Монца като добър. Той допълни, че отборът е бил наясно колко по-труден ще е уикендът за тях на италианското трасе.

„Това определено е най-голямото предизвикателство като писта за екипа ни в календара. Но смятам, че представянето ни не бе твърде зле. Определено можем да го подобрим за утре. Намерих добър баланс. В момента сме малко зад Мерцедес, но можем да ги доближим”, каза още Верстапен.