Начало Moto News Връщането на Априля в MotoGP през 2015 г. вероятно ще бъде потвърдено...

Връщането на Априля в MotoGP през 2015 г. вероятно ще бъде потвърдено скоро

34
0
Априля

Плановете на Априля да се върне в MotoGP още през 2015 г. вероятно ще бъдат потвърдени през идващите седмици.

Италианската компания обяви, че ще участва отново в шампионата, като първоначално бе планирано това да стане от 2016 г. нататък. От известно време обаче се говори, че влизането в първенството може да се осъществи година по-рано.

На въпрос дали предстои подобно известие, мениджърът на Априля Рейсинг Романо Албейсано заяви пред crash.net:

– Би могло да има.

От Пиаджо Груп, които притежават Априля, обявиха първоначалния план (за 2016-та) по време на последните тестове миналата година. Последвалите дискусии и оптимизация на ресурси обаче са изтеглили по-рано връщането.

– Имаше известно мислене. Вече бяхме решили да участваме. Така че един ден си казахме: „Защо да чакаме?” Колкото по-рано стартираш, толкова по-скоро ще си конкурентоспособен. Можем да приемем един сезон като обучителен, като транзитен период, когато ще се учим и очакванията по отношение на резулатите ще са ниски. След като стигнахме до този извод, решихме и че има вариант да започнем по-рано от 2016-та. Честно казано, някои от промените в правилата за супербайк също повлияха в ситуацията – обясни Албейсано.

Той допълни, че със сигурност е по-трудно да се прави мотор за 2015 г., тъй като догодина ще трябва да се работи както по него, така и по машината за следващия сезон, която ще е напълно различна:

– Става дума за огромно количество труд и ще трябва да имаме приоритети. През първата половина на сезона ще се съсредоточим върху първия мотор. От средата нататък вероятно ще прекратим развитието му, за да се фокусираме върху този за следващия сезон.

Слуховете пращат в Априля Марко Меландри и Алваро Баутиста. Албейсано отказа да потвърди каквото и да е в това отношение, като само каза, че около 50% от работата били свършени.