Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Алпин доволни от силното си състезание в Абу Даби и петото...

В Алпин доволни от силното си състезание в Абу Даби и петото място при конструкторите за сезон 2021

1404
0
Фернандо Алонсо, Алпин, писта, Формула 1, F1
снимка: Алпин

Двойно класиране в точките постигна екипът на Алпин в последната надпревара за сезон 2021 във Формула 1. Фернандо Алонсо финишира осми, а Естебан Окон бе девети в Гран при на Абу Даби. Резултатът изведе отбора пети в подреждането при конструкторите.

„Това състезание бе подходящ финал на един забележителен сезон. И Фернандо, и Естебан се бориха упорито и се трудиха безкрайно много, за да вземат точки“, коментира главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси

„Надявам се целият тим да си почине добре по Коледа, докато се подготвяме да използваме новите възможности от догодина. Благодаря на всички и от двете страни на Ламанша за един страхотен сезон, увенчан с невероятни надпревари, подиума на Фернандо и победата на Естебан. Искаме още повече такива спомени и сме все така мотивирани да постигнем целите си.“

Алонсо отбеляза, че този път в Алпин са имали полза от колата за сигурност.

„Битките ни с Алфа Таури бяха чудесни, а да запишем двойно класиране в топ 10 е добър резултат за екипа. През миналия уикенд не бяхме толкова конкурентоспособни, но направихме още едно силно състезание. Сега трябва да си починем преди сезон 2022“, допълни двукратният световен шампион.

Окон бе доволен от последното за сезон 2021 състезание.

„Справихме се чудесно със стратегията с един стоп и преминаването от софт на хард. Нямахме полза от виртуалния сейфти кар – за съжаление тогава изгубихме две позиции. Понякога ти провървява, друг път не. Много се радвам, че завършихме сезона толкова силно и положително. Благодаря на всички в Енстън и Вири за работата им през годината. Да продължаваме да натискаме!“, заключи французинът.