Начало Избрани В Алпин търсят причината за слабото темпо в състезанието на Монца

В Алпин търсят причината за слабото темпо в състезанието на Монца

641
0
Алпин А522 Рено
снимка, Алпин

В Алпин остават озадачени от слабото темпо в състезанието на Монца. Спортният директор на френския отбор Алан Перман все още не може да си обясни липсата на скорост в неделната надпревара.

Алпин си тръгна с 0 точки от Гран при на Италия след като Фернандо Алонсо отпадна, а Естебан Окон остана 11-ти. Отборът от Енстън нямаше отговор на темпото на Макларън. Екипът от Уокинг спечели шест точки благодарение на седмото място на Ландо Норис и можеше да намали още изоставането си от Алпин ако Даниел Рикиардо не се бе оттеглил в 48-мата обиколка.

В началото на уикенда френският тим имаше големи очаквания за надпреварата на Монца. Дългите прави отсечки по принцип пасват идеално на автомобила на Алпин А522 заради по-високата топ скорост. Перман заяви, че Алонсо е бил много окуражен след края на петъчния ден в Италия.

„Фернандо кара с гумите медиум и смяташе, че скоростта му с тях е фантастична. Той беше много бърз и правеше с пълен резервоар обиколки около минута и 26 секунди“, каза Перман.

Въпреки това в неделя Алпин имаше много по-слабо темпо и бе далеч от Макларън.

„Сега трябва да поработим здраво, за да разберем какво се е объркало“, продължи спорният директор на Алпин. „Наистина се борехме за да имаме по-добро темпо. Имахме немалки трудности в квалификацията. Алонсо и Окон признаха, че са допуснали грешки, което не е толкова типично за тях. Явно автомобилът е бил доста труден за управление. В самото състезание също нямахме скоростта от петъчния ден.“

Въпреки това Алонсо се бореше с Ландо Норис преди да се прибере в бокса и оттегли заради повреда в задвижващата система на Рено.

„Не можахме да останем с Норис, след като той излезе на чиста писта. Имаше малка игра на надлъгване, когато ние ги изпреварихме, после те нас и други подобни неща. Ако [Алонсо] не беше спрял, прогнозирахме, че щеше да завърши точно зад него. Така че щяхме да сме веднага зад Норис в състезание, което не вървеше по най-правилния начин.“

В Алпин се утешават с факта, че екстремната конфигурация на Монца я прави коренно различна от останалите трасета, които F1 ще посети до края на сезона. Въпреки всичко Перман иска да разбере каква е причината за „изчезването“ на доброто темпо от петъчните тренировки.

„Не очаквахме да се борим по такъв начин. Мислех, че ще се справим. Алонсо беше много бърз и в петък нещата вървяха сравнително добре.“

„Има някои неща, което не разбираме. Дългият пробег беше без DRS, така че наистина можеше да използваме пълния си потенциал. Темпото изглеждаше добре. Фернандо беше по-бърз от McLaren и от всички други в средата на полето. Той не беше толкова бърз, колкото първите три автомобила, но не изглеждаше да има някакви сериозни проблеми“, допълни спортният директор на Алпин.