Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Астън Мартин не са притеснени от потенциален протест за новото задно...

В Астън Мартин не са притеснени от потенциален протест за новото задно крило

1459
0
Астън Мартин, задно крило
Астън Мартин, снимка: Майкъл Потс

По време на петъчните свободни тренировки от Астън Мартин изпробваха ново задно крило на колата си. Новият дизайн обаче предизвика дискусии тъй като изглежда коренно различен от този на останалите отбори и до голяма степен наподобява задните крила, използвани през миналия сезон.

От британския тим твърдят, че съгласували новия дизайн с ФИА при всяка стъпка от процеса на разработката и затова са сигурни в легалността на новите части. Според някои от останалите отбори обаче тази интерпретация не спазва намеренията на правилата, чиито цели са свързани с намаляването до минимум количество мръсен въздух и следователно по-лесно преследване на друг автомобил.

Себастиан Фетел, който по-рано тази седмица обяви отказването си от спорта, сподели, че той и отбора не са притеснени в случай на потенциален протест. Той е доволен, че от отбора търсят нови решения, за да приближат съперниците си в челото. Самият той не смята, че новото задно крило дава масивно предимство.

„Очевидно на това трасе искаш да имаш възможно най-много притискане. Да, имаме ново задно крило и това не е тайна. Не е масивна стъпка напред по отношение на представянето. Мисля, че върши това, което трябва, но няма да видите голям скок от наша страна.“

„Може би този път бяхме малко по-агресивни в сравнение с другите петъци през сезона. Хубаво е да се види, че от тима мислят за нови неща и решения, но винаги ти се иска да имаха по-голям ефект.“

Съотборникът на Фетел, Ланс Строл, не навлезе в детайли по темата. Канадецът обаче поздрави тима си за добре свършената работа. Според него новото крило изглежда обещаващо, съдейки по резултатите в тренировките. Самият той завърши съответно 12-ти и 14-ти в петъчните тренировки. Фетел пък бе 11-ти в първата и 7-ми във втората сесия.