Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Все още не сме в състояние да се борим за точки, но...

Все още не сме в състояние да се борим за точки, но вървим нататък, каза Булие

46
0

Макларън постигна целта си за третия кръг от световния шампионат на Формула 1 – и двата автомобила на тима финишираха. Фернандо Алонсо се класира 12-ти, а Дженсън Бътън бе 14-ти в надпреварата на пистата в Шанхай.

Алонсо заяви, че Гран при на Китай не бе най-лекото състезание за екипа: „Не бяхме много конкурентоспособни в началото. След това се появиха проблеми с аероповедението на колата, което ме забави във втория стинт, но в края имах възможност да натисна повече с меките гуми. Все още имаме много да учим за колата, за да извлечем максимума от нея, но следобед като днешния е невероятно полезен. За мен самия надпреварата бе важна: най-дългата ми серия през зимните тестове бе 12 обиколки, в Малайзия направих 22, а тук завърших, което е стъпка напред. Надявам се на още прогрес в Бахрейн.”

Бътън финишира на 13-та позиция, но отиде 14-ти, след като бе наказан за удара си с Пастор Малдонадо. Той заяви, че състезанието не е било твърде лошо за него, макар с Алонсо да се бориха отново в дъното на колоната.

„Вторият ми стинт с меките гуми бе сравнително добър. Като цяло със софт вървяхме не лошо. С твърдия тип обаче беше по-сложно в последните обиколки. Това се дължеше още на трафика и сините знамена – температурите на гумите падаха доста, не бе лесно. Катастрофата с Пастор се дължеше на погрешна преценка”, добави англичанинът.

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие отбеляза, че за отбора е много положително, че и двете коли стигнаха до карирания флаг, при това без проблеми по време на надпреварата. „Според мен това е голяма награда за Хонда и трябва да ги поздравим – финалът и на двата болида е резултат от огромно количество упорита работа, голяма част от която остава неоценена. Ето защо искам лично да благодаря на всички, работещи в Уокинг, Сакура и Милтън Кийнс. Страхотно е, че започнахме да отбелязваме стабилен прогрес. Състезателното ни темпо е с допълнително подобрение. Наясно сме, че все още не сме в състояние да се борим за точки, но малко по малко вървим нататък”, каза още Булие.

Директорът на Хонда за F1 Ясухиса Араи също бе доволен от постигнатото в Китай. Той отбеляза, че днес има усещането, че „най-после зимните тестове са приключили и сезонът започва както трябва.”